16 Ocak 2008 Çarşamba

ŞULE YAYINLARINDAN IKI KITAP


Barkod:9789756446829
Eser Adı: Edebiyatın Hayatımızdaki Yeri: Neresi?
Eserin Dili:Türkçe
Yayınevi: Şule Yayınları
Yazar: C.D.Warner-T.S.Eliot
Çeviren: Kemal Konuşmaz
Editör: Celal Fedai
Kapak Tasarım: Ramazan Erkut
Kağıt Bilgisi: 3.Hamur
Baskı Tarihi: 2006-Kasım
Kaçıncı Baskı: 1.Baskı Sayfa Sayısı: 80
Ebat: 12,5X21
Cilt : Karton Kapak
Isbn: 975-6446-82-X
Etiket Fiyatı (YTL.): 5.OO YTL
Türü : Diğer
Gerek Warner'in ve gerekse T. S. Eliot'un "Edebiyatın Hayatımızdaki Yeri: Neresi?" bağlamı içinde buraya aldığımız yazılan, çağdaş dünyada gözden düşürülen, göz ardı edilen edebiyat, hayat ve inanç gibi kritik hassasiyetlerin birbirlerinin mahiyetlerini diri diri tutacak birlikteliğine eğiliyor. Soluk aîan her okur için kendi inançları, değerleri çerçevesinde önemli katkılar sağlayacağından kuşku duymayarak sunuyoruz. Her okurun, yazarın Eliot'un şu sözlerine bir karşılığı olmalı:
"Edebi yargı yahut değerlendirme için aynı anda keskin biçimde iki şeyin bîrden farkında olmamız gerekir: "neyi sevdiğimizin, (veya neden hoşlandığımızın)" ve "neyi sevmemiz gerektiğinin." Çok az kimse her ikisini bilecek
kadar dürüsttür."


Barkod: 9789756841884
Eser Adı: Vahşetin Çağrısı
Eserin Dili: Türkçe
Yayınevi: Şule Yayınları
Yazar: Jack London
Çeviren: Gökçe Köse
Editör: A. Ali Ural
Kapak Tasarım: Ramazan Erkut
Kağıt Bilgisi: 3.Hamur
Baskı Tarihi: 2007-Kasım
Kaçıncı Baskı: 1.Baskı
Sayfa Sayısı: 100
Ebat: 13,5X21
Cilt: Karton Kapak
Isbn: 975-6841-88-5
Etiket Fiyatı (YTL.): 4.OO YTL
Türü : Roman (Çeviri)
Yeehat kabilesinden adamîar, güzel ağaç dallarından kulübenin enkazı üzerinde dansederlerken, korku dolu bir kükreme duydular ve daha önce hiç görmedikleri kızgınlıkta bir hayvanın üzerlerine doğru koştuğunu farkettiler. Bu Buck'tı, canlı bir tüy fırtınası gibi onları parçalama arzusu içinde hızla koşuyordu. En öndeki adamın üstüne atlayıp -Yeehatlerin şefiydi-, atar damardan bir fıskiye gibi kanlar fışkırana kadar boğazını parçalamaya devam etti. Kurbanı endişelendirmek için hiç duraklamadı, ikinci hamleyle diğer adamın boğazını da tamamen parçaladı. Ona karşı koyan kimse yoktu. Oklanyla ona karşı koymaya çalışan adamlara doğru, duraksız ve korkunç hareketlerle, tam ortalarına atlayıp gırtlaklarını yırtıyor, parçalıyor, yok ediyordu.

Hiç yorum yok: