7 Ocak 2008 Pazartesi

A.Uğur Olgar: "Öteki Düşkenar"

1951 Kayseri doğumluyum. Dedelerim Azerbaycan Gence'den Sivas Zara'ya göç etmişler. İmgenin somuttan soyuta yolculuğuna tanıklık eden, güncel, bütünlüğü olan, çağcıl şiiri ararken geleneği ve anlamı da göz ardı etmeyen yenilikçi bir şiirin izini sürüyorum.
Şiirlerimin şimdiye dek yayımlandığı dergiler:
Ada, Afrodisyas, Amik Edebiyat, Anadolu Sevdası, Andız, Ardıçkuşu, Aşkın E-Hali,Aykırısanat, Baykara, Berfin Bahar, BH Sanat, Bireylikler, Bolu'da Sanat Sokağı,Çağdaş Türk Dili, Çalı,Damar, Denizsuyukasesi, Deyiş, Dize, Düşe-Yazma, Eski, Gerçemek,Gülpınar, Güneyde Kardelen,Haikum, Hayal, İle, İmbik, İmgelem, İspinoz,Kalem, Karşın, Kuyudaki Koro, Koridor, Kum, Lacivert, Maki, Mavi Yaren,Mavi Yeşil, Mor Taka, Mühür, Öteki-siz, Öğretmen Dünyası, Patika, Sarıyayla,Sunak,Şair Çıkmazı, Şehir, Şehirli, Şiiri Özlüyorum, Şiirin, Taflan, Tay, Türk Edebiyatı, Uta Haiku, Vetendaş Hemreyliyi (Azerbaycan), Yalınayak, Yaşayan Yarın
Ayrıca, Tursen Çor adıyla BH Sanat'ta şiirlerim yayınlandı.Edebiyatçılar Derneği ve Dil Derneği üyesiyim. Mersin Silifke'den tüm ülkeye merhaba diyen "Andız / Şiir ve Edebiyat Konalgası"
adlı seçkinin yayın yönetmeniyim.
2007, 8. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Şiir Ödülü'nde 1. Mansiyon ödülü, 2005 Çatalzeytin Şiir Yarışması'nda 1. lik ödülü ile 1997 Ankara Barosunun hukukçulara açık olarak düzenlediği yarışmanın şiir dalında 2. lik ödülünü aldım. Birkaç kitap bastırma denemelerim olduysa da gerçek anlamda ilk şiir kitabım "şiire cemre düştü" 2004 yılında yayınlandı. 2007 Yılında ise "Öteki Düşkenar" adlı şiir kitabım Kül Sanat Yayınları'ndan çıktı.
Yaşamımı, Mersin Silifke'de hazine avukatlığı yaparak sürdürüyorum. Evli ve iki çocuk sahibiyim.

Öteki Düşkenar
A.Uğur Olgar
yayınevi: Kül Sanat
türü: şiir
yayın yılı: mart 2007, Ankara
ölçüsü: 13.50*19.50 cm
sayfa sayısı: 80
dili: türkçe
kapak düzeni: franco colte
kapak resmi: franco colte
kapak: karton
isbn no: 975-8996-58-2
fiatı: 5,00.-ytl
"Öteki Düşkenar - A.Uğur Olgar: Andız dergisi editörü Uğur Olgar'ın bu kitabı geçen sene pek
çok şiir kitabı yayınlayan Kül Sanat Yayıncılık'tan çıkmış. Olgar, zaman zaman toplumcu gerçekçilikle, zaman zaman düşsellik içeren imgelerle, zaman zaman da tabiat görüntülerinin şiirleştirilmesiyle kalemini hareket ettiriyor. Ruhunu gökyüzüne dayamış bir şairin dünyayla olan irtibatını kesmediğini düşündürüyor bize. Caddelerden ara sokaklara, tabiatın kucağından
insan hallerine, günlük durumlardan zamansızlıklara gidip gelmeyi deneyen şiirlere imza atıyor
Uğur Olgar. Kitaptan birkaç dize:
sokağa düşüyor
ernesto şarkılarının gölgesi
bir küba ikindi güneşinde
dağların sırtında parçalıyorum
uyku yeniği gitarları".

Süreyya BARUTÇU / Şiir Kırlangıcı - IV
[ Akatalpa - Sayı: 89 ]

**

Okumayı bitirmek üzereyim ama hic bitmeyecek, dönüp dönüp
tekrar okunacak siirler...

Candan Selman

Hiç yorum yok: